Infopunt discriminatie
Het ACV-infopunt discriminatie reikt militanten handvatten aan om een syndicaal antwoord te bieden op vragen of meldingen rond discriminatie.
Welkom bij het ACV-infopunt en meldpunt discriminatie
Discriminatie tijdens de zoektocht naar een job of discriminatie op de werkvloer heeft een grote impact op de maatschappelijke deelname van werkzoekenden en werknemers. Het ACV gaat de strijd tegen discriminatie aan en zet in op ‘gelijke kansen’ voor iedereen. Want op de werkvloer telt iedereen.
Met dit infopunt gaat het ACV het debat aan over vooroordelen en de strijd tegen discriminatie aan. Het is belangrijk om ook in je eigen organisatie bewust om te gaan met vooroordelen en daar waar nodig stappen te zetten. We reiken militanten handvatten aan om een syndicaal antwoord te bieden op vragen of meldingen rond discriminatie. Vooroordelen herkennen en mensen hierop aanspreken is een eerste stap.
Meldpunt discriminatie op de werkvloer
Krijg je te maken met discriminatie op de werkvloer, vul het meldingsformulier in! 👇 Heb je vragen? Vul dan het vragenformulier over discriminatie in.
Relevante brochures over discriminatie
Leer aan de hand van onderstaande brochures snel bij over racisme en discriminatie, en wat jij ertegen kan doen!
Wat is discriminatie?
Hoe syndicaal omgaan met stereotypen, vooroordelen en discriminatie?
Van melding naar formele klacht
📣 21 maart: Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
21 maart werd ruim een halve eeuw geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Discriminatie op de werkvloer en tijdens de zoektocht naar werk is immers een ernstig probleem. Slachtoffers raken gedemotiveerd, verliezen het plezier in hun werk, functioneren slechter en ervaren vaak psychische problemen. Dit alles verhoogt de kans op uitval. En met die uitval gaat er helaas ook talent verloren.
Lees hoe je jouw werkvloer kunt wapenen tegen racisme en discriminatie.
- Heb je vragen over wat discriminatie is, hoe je rond discriminatie kan werken of wie je verder kan helpen, klik dan door naar ‘Veel gestelde vragen'. Staat je vraag niet beantwoord, stel ze dan via het online vragenformulier.
- Ben je getuige of slachtoffer van discriminatie en wil je dat aangeven, vul dan het online meldingsformulier discriminatie in. Een Samenwerker zal je contacteren om je verder te helpen.
- Wil je meer informatie of zoek je de Samenwerker in je regio, check even onder contact.
- Hoe goed is jouw werkvloer gewapend tegen racisme? Doe de test! (pdf)